Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 14:06 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBouwer Ballast Nedam werkt mee aan onderzoek deels ingestorte parkeergarage Nieuwegein

Bouwer Ballast Nedam werkt mee aan onderzoek deels ingestorte parkeergarage Nieuwegein

NIEUWEGEIN – Bouwbedrijf Ballast Nedam werkt waar nodig mee aan het verkennende onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de deels ingestorte parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat zegt een woordvoerster van het concern. Ballast Nedam heeft de parkeergarage in 2008 gebouwd.

In 2017 is onderzoek gedaan naar de vloeren van de parkeergarage in Nieuwegein, na de instorting van een parkeergarage bij Eindhoven Airport. De parkeergarages hadden eenzelfde soort vloer. De conclusie was toen dat de vloeren in Nieuwegein helemaal veilig waren, zegt de woordvoerster.

Ze benadrukt dat de instorting in Nieuwegein de hellingbanen betreft, niet de vloeren zelf. Dat is een andere constructie geweest, geeft de woordvoerster aan. “Onderzoek zal nu moeten uitwijzen wat de oorzaak van de instorting is geweest. Ballast Nedam zal vanzelfsprekend haar medewerking hieraan verlenen”, laat ze weten.

Volgens de veiligheidsregio zijn er geen slachtoffers gevallen bij de instorting. Er is ook geen instortingsgevaar voor de totale garage, zegt het ziekenhuis. Eerder werd bekend dat het ziekenhuis de geplande behandelingen en bezoeken voor maandag annuleert. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen de komende tijd namelijk niet parkeren in de garage. Behandelingen die echt niet kunnen wachten gaan wel door.

Ballast Nedam zegt dat op dit moment geen andere parkeergarages uit voorzorg gesloten worden. “De Onderzoeksraad voor Veiligheid kijkt of er achterliggende mechanismen een rol spelen die bij andere garages of bouwwerken in het land misschien ook tot een veiligheidsprobleem kunnen leiden”, laat de woordvoerster weten. Dit is onderdeel van het onderzoek dat nu is opgestart, zegt ze.

“Aan de hand daarvan kunnen eventueel vervolgstappen worden genomen voor andere garages, maar die conclusie kunnen we nu nog niet trekken”, aldus Ballast Nedam.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tien nieuwe Scania’s voor Nillezen

OEFFELT – Internationaal Transportbedrijf Nillezen B.V. uit Oeffelt heeft een order van tien Scania 460R A4x2 trekkers met 13-liter Super motor geplaatst. Het familiebedrijf...
×