Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 12:42 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuws24-jarige vrouw in Groningen doodgeschoten door politie

24-jarige vrouw in Groningen doodgeschoten door politie

GRONINGEN – In Groningen is in de nacht van zondag op maandag rond 0:30 uur een 24-jarige vrouw uit Groningen overleden nadat ze was neergeschoten door een agent.

De politie kreeg aanvankelijk een melding van een dreigende situatie in een woning aan de Helperzoom. Ter plaatse ontstond er een situatie, waarbij één agent zich genoodzaakt voelde te schieten. De vrouw raakte zwaargewond en overleed kort daarna.

De betrokken agenten raakten niet gewond. Zij zijn opgevangen op het politiebureau en team collegiale ondersteuning is ingeschakeld.

Op de plaats delict is uitgebreid onderzoek gedaan. Omdat er is geschoten door de politie, is de Rijksrecherche in kennis gesteld. Zij zullen het incident onderzoeken.

In alle gevallen van vuurwapengebruik door politiefunctionarissen met letsel of dood tot gevolg doet de Rijksrecherche, een opsporingsdienst die deel uitmaakt van het Openbaar Ministerie, onderzoek.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vierde rijstrook brug A7 gaat weer open, verbod voor bus- en...

PURMEREND - Zaterdagochtend 22 juni 2024 gaat de afgesloten rijstrook op de brug in de A7 bij Purmerend weer open. Vanaf dat moment zijn...
×