Clicky

donderdag 13 juni 2024 - 04:21 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsArchitectenbureau ingestorte parkeergarage geeft geen commentaar

Architectenbureau ingestorte parkeergarage geeft geen commentaar

ROTTERDAM – Gortemaker Algra Feenstra architects, het architectenbureau achter de zondagavond deels ingestorte parkeergarage van het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein, wil niet reageren op het incident. Daarvoor is het volgens een medewerker van het bureau nog te vroeg. Zij verwijst naar Q-Park, die de garage beheert, maar dat bedrijf was maandagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.

Vermoedelijk liggen er geen slachtoffers onder het puin van de ingestorte garage, meldde de veiligheidsregio eerder.

Maandagochtend is het rustig bij het ziekenhuis, ziet een ANP-fotograaf. De parkeergarage is helemaal afgezet met onder meer witte schermen, dus mensen kunnen niet naar binnen kijken. Er zijn twee parkeerwachten aanwezig die automobilisten, vermoedelijk ziekenhuispersoneel, naar een naastgelegen terrein verwijzen.

Over de parkeergarage bij het St. Antonius ziekenhuis schreef het AD in 2017 dat die veilig kon worden gebruikt, na onderzoek naar de vloerconstructie. De constructie zou dezelfde zijn als die van een parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport die op 27 mei 2017 instortte, dus bijna precies zeven jaar geleden. Verschillende onderzoeken concludeerden toen dat het instorten van de parkeergarage in aanbouw kwam door te zwakke vloeren.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Fietser komt om bij oversteken spoorwegovergang Roermond

ROERMOND - Een fietser is woensdagmiddag overleden door een aanrijding met een trein in Roermond. Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur bij een bewaakte spoorwegovergang...