Clicky

maandag 17 juni 2024 - 21:14 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsEssent verlaagt variabel stroomtarief en vraagt terugleverkosten

Essent verlaagt variabel stroomtarief en vraagt terugleverkosten

DEN BOSCH – Essent verlaagt het stroomtarief met 35 procent. Het nieuwe tarief geldt voor bijna 1 miljoen huishoudens met een variabel energiecontract en gaat op 1 juli in. Klanten zonder zonnepanelen gaan er het meest op vooruit. De tariefsverlaging is volgens het energiebedrijf namelijk mede mogelijk door de invoering van terugleverkosten op de overproductie van opgewekte zonnestroom.

“Met de introductie van terugleverkosten op de overproductie van zonnestroom kunnen we onze klanten een veel lager stroomtarief bieden. Bij klanten zonder zonnepanelen gaat de energierekening nu met tientallen euro’s per maand omlaag. Dit zorgt voor een directe lastenverlichting en het verlaagt de drempel om de woning energiezuiniger te maken”, zegt commercieel directeur Boudewijn den Herder.

Essent stelt de zorgen van zonnepaneelbezitters te kennen en te hebben gekeken hoe het bedrijf ook hen verder kan helpen. Een van de initiatieven is dat Essent een verduurzamingspot beschikbaar stelt. Voor de een komt dit in de vorm van korting op een warmtepomp, voor de ander deelname aan een proef met een thuisbatterij. Klanten worden volgens Essent daarover de komende tijd persoonlijk benaderd. De omvang van de verduurzamingspot bedraagt een half miljoen euro.

Essent benadrukt dat het plaatsen van zonnepanelen nog steeds rendeert. Ook met terugleverkosten. “Het is een misvatting dat je geen geld meer bespaart door terugleverkosten op overgebleven zonnestroom. Ook nu nog zijn zonnepanelen in gemiddeld 8 jaar tijd terugverdiend. Daarna heb je er nog zo’n 17 jaar plezier van en levert het je een jaarlijkse besparing op van gemiddeld 600 euro”, aldus Den Herder. Om overproductie van zonne-energie zo veel mogelijk te beperken adviseert Essent om het aantal zonnepanelen op het dak te laten aansluiten op het eigen energieverbruik.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Beoogd PVV-minister Madlener van Infrastructuur: mooi en realistisch akkoord

DEN HAAG - PVV-Kamerlid Barry Madlener, die waarschijnlijk in het kabinet-Schoof plaatsneemt als minister van Infrastructuur, vindt dat hij uitvoering gaat geven aan een...