Clicky

maandag 17 juni 2024 - 16:11 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartTwaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN – In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven Turkije.

De Ierse luchtvaartautoriteit heeft bericht dat het gaat om zes passagiers en zes bemanningsleden. Het toestel is doorgevlogen en volgens het vluchtschema geland.

De luchthaven van Dublin had voor de landing uitgebreide voorzorgsmaatregelen genomen, meldde de publieke omroep RTE.

Afgelopen dinsdag viel er een dode en raakten tientallen mensen gewond aan boord van een vliegtuig van Singapore Airlines. Het vliegtuig was onderweg van Londen naar Singapore en kreeg boven Thailand te maken met turbulentie en een luchtzak waardoor het toestel plotseling veel hoogte verloor. Het maakte een noodlanding in Thailand. Nog steeds liggen meer dan veertig slachtoffers in ziekenhuizen.

Volgens een onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten op het gebied van transportveiligheid uit 2021 heeft meer dan een derde van alle ongelukken met vliegtuigen te maken met turbulentie. De meeste incidenten met turbulentie leiden tot verwondingen bij mensen aan boord maar nooit tot schade aan het toestel zelf.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gedeeltelijk in de sloot [+foto’s]

DE LIER - Op een bedrijventerrein aan de Poortcamp in De Lier is maandagmiddag een vrachtwagen in de problemen gekomen. Bij het achteruit inparkeren naar...