Clicky

maandag 17 juni 2024 - 10:40 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsHamas claimt grote raketaanval op Tel Aviv

Hamas claimt grote raketaanval op Tel Aviv

TEL AVIV – De Palestijnse beweging Hamas zegt zondag een grote raketaanval op Tel Aviv te hebben uitgevoerd. Voor het eerst sinds maanden ging het luchtalarm in de Israëlische stad en omgeving af. Het Israëlische leger meldt dat er zeker acht raketten zijn afgeschoten vanuit Rafah in het zuiden van de Gazastrook. De projectielen zouden zijn afgevuurd op slechts honderden meters van Israëlische militairen in Rafah.

Inwoners meldden explosies te hebben gehoord, maar het is nog niet duidelijk waar de projectielen zijn neergekomen. Volgens de Jerusalem Post zijn er explosies gehoord in Tel Aviv, Petah Tikva, ten oosten van Tel Aviv, Herzliya aan de kust ten noorden van de stad en in Ramat Hasharon, ook ten noorden van Tel Aviv.

Een correspondent van persbureau AFP zag dat raketten werden afgevuurd vanuit Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Israëlische media berichtten dat meerdere projectielen zijn neergehaald door de luchtverdediging. Er vielen voor zover bekend geen slachtoffers. Wel raakten twee vrouwen volgens een ambulancedienst lichtgewond doordat ze ten val kwamen terwijl ze naar een schuilkelder renden, berichtte nieuwssite Times of Israel. Meerdere mensen moesten worden behandeld voor paniekaanvallen.

De gewapende tak van Hamas noemde de aanval op Telegram een reactie op Israëlische “gruweldaden tegen burgers”. De Israëlische strijdkrachten deelden een foto van de lanceringen op berichtendienst X. Die zou genomen zijn bij de grensovergang bij Rafah in de Gazastrook. “Vanochtend ging humanitaire hulp naar Gaza via grensovergang Kerem Shalom. En nu worden raketten afgevuurd op centraal-Israël”, staat in het bericht.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen botst met kraan tegen viaduct en verliest gedeelte lading [+foto]

KLAZIENAVEEN - Maandagochtend rond 9:20 uur ging het mis op de Kazerneweg in Klazienaveen. Een vrachtwagen botste met zijn laadkraan tegen een viaduct. Door de...