Clicky

maandag 17 juni 2024 - 03:50 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsOverlast door regen in West-Brabant, water stroomt naar binnen

Overlast door regen in West-Brabant, water stroomt naar binnen

BREDA – Op meerdere plekken in Noord-Brabant leidt de hevige regenval van afgelopen nacht zaterdagochtend tot wateroverlast. In de West-Brabantse plaatsen Kruisland, Halsteren, Steenbergen en Wouw, vlak bij de grens met Zeeland, staan straten blank en stroomt het water bij mensen naar binnen, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De brandweer en betrokken gemeenten laten de rioleringspompen “op volle toeren draaien” om het water zo snel mogelijk weg te krijgen.

De veiligheidsregio adviseert inwoners van die plaatsen om de elektra in huis zo veel mogelijk uit te schakelen en hogere verdiepingen op te zoeken als het water naar binnen komt. “Vermijd ondergelopen straten, tenzij het écht noodzakelijk is om iemand te helpen.”

In Kruisland, onderdeel van de gemeente Steenbergen, is een deel van een van de doorgangswegen van het dorp afgezet. “Het doorgaande verkeer is zodoende gestremd”, meldt de gemeente.

Vrijdagavond gold in een groot deel van Nederland code geel in verband met langdurige regen en onweer. Ook uit andere delen van het land kwamen meldingen van wateroverlast. In Roermond werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een nooddam van zo’n 150 meter aangelegd bij een appartementencomplex, om te voorkomen dat de regenval daar tot overlast zou leiden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS