Clicky

zondag 16 juni 2024 - 20:23 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsDodental na instorting restaurant Mallorca loopt mogelijk op

Dodental na instorting restaurant Mallorca loopt mogelijk op

PALMA DE MALLORCA – Het dodental na het instorten van een deel van een restaurant aan het strand van El Arenal bij Palma de Mallorca loopt volgens plaatselijke media mogelijk verder op.

Donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping in en viel op het volle terras op de begane grond. Daarbij vielen zeker vier doden. Zeven van de 21 gewonden zouden in levensgevaar verkeren en negen zijn zwaargewond. Volgens de brandweer zijn de meeste gewonden buitenlanders.

Burgemeester Jaime Martínez heeft drie dagen van rouw afgekondigd en de Spaanse premier Pedro Sánchez heeft slachtoffers en nabestaanden zijn deelneming betuigd. Over de oorzaak van de instorting van een deel van de club Medusa Beach Club is nog niets bekend, maar aangenomen wordt dat het bovenste terras, waar werd gedanst, te zwaar beladen was.

De club was volgens lokale media erg populair bij zowel toeristen als lokalen, mede dankzij het uitzicht op de Baai van Palma. De Medusa Beach Club in El Arenal is ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Palma gevestigd.

De vier omgekomen slachtoffers zijn volgens plaatselijke media buitenlanders. Het gaat om een Senegalees, twee buitenlandse meisjes op vakantie en een werkneemster van de club die ook uit het buitenland kwam. De Senegalees, Abdoulaye Diop, werd bekend op Mallorca toen hij eind 2017 samen met een vriend een zwemmer in nood bij het strand van El Arenal uit zee redde.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS