Clicky

zondag 16 juni 2024 - 14:36 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsOverleg partijen over premierschap eindigt in stilzwijgen

Overleg partijen over premierschap eindigt in stilzwijgen

DEN HAAG -De partijleiders van de nieuwe coalitie zijn klaar met hun overleg met formateur Richard van Zwol over de invulling van het premierschap.

Wat eruit is gekomen, is niet duidelijk. Na ruim twee uur kwamen Geert Wilders (PVV), Dilan Yeşilgöz (VVD), Pieter Omtzigt (NSC) en Caroline van der Plas (BBB) naar buiten zonder iets te zeggen.

Van Zwol zegt dat hij “nog minder kan vertellen” in de formatiefase. “Want ja, het gaat over een persoon, dus dan moet je daar ook voorzichtig en vertrouwelijk mee omgaan. Dus we hebben gezamenlijk met de vier fractievoorzitters afgesproken om de komende weken geheel en al radiostilte en ook tv-stilte te bewaren.”

Het gezelschap komt donderdag niet meer bijeen in het formatiegebied. De vier fractieleiders worden vrijdagochtend weer ontvangen door de formateur. Later die ochtend wordt Yeşilgöz verwacht bij de wekelijkse ministerraad, in haar rol van demissionair justitieminister.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Snelweg A9 tot maandagochtend dicht door uitloop werkzaamheden

AMSTERDAM - De snelweg A9 blijft tot maandagochtend 07.00 uur in beide richtingen dicht. Dat meldt Rijkswaterstaat. De weg is sinds vrijdagavond tussen de...