Clicky

zaterdag 15 juni 2024 - 22:44 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVoorarrest ANWB-medewerker week verlengd na dodelijke aanrijding

Voorarrest ANWB-medewerker week verlengd na dodelijke aanrijding

DEN BOSCH – Een medewerker van de ANWB die vorige week betrokken was bij een fatale aanrijding in Eindhoven blijft een week langer in voorarrest. Het Openbaar Ministerie had om een verlenging van twee weken gevraagd, maar de rechter-commissaris wees die termijn af, laat de rechtbank Oost-Brabant weten. Het OM meent dat de eerste onderzoeksresultaten erop wijzen dat het slachtoffer bewust is aangereden en verdenkt de man van doodslag.

Het ongeluk vond plaats op 16 mei op de Van Minderhoutstraat. Een 56-jarige fietser raakte hierbij zo ernstig gewond dat hij twee dagen later overleed.

De politie hield de 58-jarige bestuurder van het Wegenwachtbusje na de aanrijding aan, omdat er mogelijk sprake was van opzet.

Volgens het OM is de aanrijding vastgelegd op beeld en zijn er meerdere ooggetuigen. Het onderzoek, onder meer naar de aanleiding van het incident, is nog in volle gang.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchthavens kunnen volgens minister zonder natuurvergunning

DEN HAAG - Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en...