Clicky

zondag 16 juni 2024 - 04:03 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsArrestatieteam pakt verdachte in Wageningen op voor grootschalige bankhelpdeskfraude

Arrestatieteam pakt verdachte in Wageningen op voor grootschalige bankhelpdeskfraude

WAGENINGEN – Een arrestatieteam heeft dinsdag een 27- jarige man uit Wageningen aangehouden die vermoedelijk een spil in een netwerk van grootschalige bankhelpdeskfraude was, meldt de politie woensdag.

Meerdere slachtoffers kregen een SMS namens ‘ICS’ (creditcarduitgever). Toen ze belden met het telefoonnummer in de SMS zijn ze om de tuin geleid en is er geld afhandig gemaakt.

Creditcardhouders werden telefonisch bewogen om bepaalde gegevens af te staan. Vervolgens werden ze financieel gedupeerd. Op de opmerking van slachtoffers of het wel veilig is, zei de verdachte: ‘Wij helpen u juist, wij vragen u niet om de pincode en wij komen uw pas niet ophalen, hoor’.

Op basis van het onderzoek tussen verschillende teams en politie-eenheden zijn er elf aangiften gelinkt aan deze zaak en er is zeker 20.000 euro afhandig gemaakt. De politie vermoedt dat er veel meer slachtoffers moeten zijn en dat er nog aangiften bij zullen komen.

Het onderzoek naar het netwerk waar de verdachte onderdeel van was loopt dan ook nog door. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchthavens kunnen volgens minister zonder natuurvergunning

DEN HAAG - Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en...