Clicky

maandag 27 mei 2024 - 03:27 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsDJMiddelkoop kiest bewust voor Jungheinrich POWERLiNE

DJMiddelkoop kiest bewust voor Jungheinrich POWERLiNE

NIEUW-VENNEP – Luchtvrachtspecialist DJMiddelkoop uit Nieuw-Vennep heeft haar intern transportvloot vernieuwd en gekozen voor de zorgeloze duurzaamheid van Jungheinrich. Een volledige overstap op stille en compacte lithium-ion trucks uit de POWERLiNE biedt inzetzekerheid en garandeert een laag energieverbruik en een lange levensduur.

Al meer dan 90 jaar voeren innovatie en ondernemerschap de boventoon bij DJMiddelkoop. De uitreiking van de Ondernemingsprijs Haarlemmermeer 2023-2024 is de meest recente beloning voor de logistiek dienstverlener. “Zeker de laatste jaren zetten we vol in op verduurzaming”, vertelt Managing Director Rob Middelkoop. De operatie in het warehouse in Nieuw-Vennep is grotendeels gasloos en stapsgewijs wordt ook het wagenpark geëlektrificeerd.

Recent zette de onderneming een volgende stap in het verduurzamen van haar logistieke activiteiten. Voor het intern transport stapte DJMiddelkoop over op lithium-ion trucks van Jungheinrich. Naast een 30-tal EJE 114i elektrische palletwagens, met handige en snel verwisselbare Li-ion accukoffer, leverde Jungheinrich diverse POWERLiNE modellen.

Nieuwe standaard

De POWERLiNE range zet nieuwe standaarden als het gaat om prestaties, veiligheid, comfort én duurzaamheid. De POWERLiNE trucks van Jungheinrich zijn de eerste in serie geproduceerde trucks met een lithium-ion accu in de branche. De belangrijkste voordelen van de geïntegreerde, onderhoudsvrije lithium-ion accu zijn de toegenomen compactheid en hogere wendbaarheid van de truck.

De lithium-ion aangedreven trucks bieden veel voordelen ten opzichte van loodzuur alternatieven. Accuwissels zijn verleden tijd; de Li-ion accu kan probleemloos tussentijds worden geladen, bijvoorbeeld tijdens de koffie- of lunchpauze. De toch al zuinige Jungheinrich trucks en de efficiënte Li-ion techniek maken verder een energiebesparing mogelijk tot wel twintig procent. “Dit past perfect binnen onze duurzaamheidsvisie”, aldus Rob Middelkoop.

Dat de Jungheinrich trucks afkomstig uit de POWERLiNE range CO2-neutraal geproduceerd worden is ook voor DJMiddelkoop belangrijk. “Zo letten we samen op alle aspecten in de keten”, weet Middelkoop.

Meer grip, minder gedoe

Om meer grip te hebben op het totale gebruik van de vloot heeft DJMiddelkoop ook het Jungheinrich Fleet Management Systeem (FMS) ingevoerd. De chauffeurs hebben een tag waarmee ze de trucks kunnen starten die bij hun taken hoort. “We hebben bovendien de trucks toegewezen aan vaste koppels van medewerkers voor de dag- en nachtdienst. Door de grotere verantwoordelijkheid zijn operators merkbaar zuiniger op hun truck”, constateert Rob Middelkoop.

DJMiddelkoop is sinds 1932 logistiek partner voor klanten rond Schiphol op het gebied van lucht- en zeevracht. Met 160 medewerkers en 70 trucks levert het familiebedrijf hoogwaardige diensten voor transport, afhandeling en opslag van Air Freight, Pharma en High Value.

In Nieuw-Vennep handelt DJMiddelkoop als zogeheten tweede linie afhandelaar, voornamelijk luchtvrachten af. Hiervoor beschikt de onderneming onder andere over een douane-status en TAPA-certificatie voor zowel de loodsen als de trucks.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...