Clicky

dinsdag 21 mei 2024 - 06:00 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsOok Vattenfall komt met terugleverkosten voor zonnepanelen

Ook Vattenfall komt met terugleverkosten voor zonnepanelen

ROTTERDAM – Ook Vattenfall gaat bij klanten met zonnepanelen terugleverkosten in rekening brengen. Meerdere energiebedrijven hebben die stap al gezet, sinds de Eerste Kamer eerder dit jaar tegen een voorstel stemde om de zogeheten salderingsregeling gefaseerd af te bouwen.

De energiebedrijven zitten ermee dat klanten met zonnepanelen door de salderingsregeling teruggeleverde stroom mogen afstrepen tegen hun eigen verbruik. Zij ‘betalen’ zo met dure stroom op momenten van grote vraag en weinig aanbod, terwijl zonnepanelen vaak stroom terugleveren als er veel elektriciteit voorhanden is en de prijzen laag zijn.

Klanten van Vattenfall met een variabel contract en zonnepanelen betalen vanaf 1 juli een vergoeding voor het terugleveren van elektriciteit. Dit geldt eveneens voor klanten met een nieuw vast contract dat vanaf 1 juli ingaat. Vattenfall heeft een regeling ontworpen waarbij de hoogte van het bedrag afhangt van de hoeveelheid teruggeleverde zonnestroom. Klanten die zeer weinig terugleveren, hoeven geen terugleverkosten te betalen.

Eerder hebben onder andere Eneco, Greenchoice en Vandebron de kosten voor bezitters van zonnepanelen verhoogd. Prijsvergelijker Energievergelijk.nl merkte daarbij al op dat zonnepaneelbezitters inmiddels door vrijwel alle energiebedrijven in Nederland worden “benadeeld”. Soms zijn er terugleverkosten bijgekomen, soms hogere vaste kosten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL -Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow...