Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 04:04 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerOprichter H.J. van Bentum Transport overleden

Oprichter H.J. van Bentum Transport overleden

SCHERPENZEEL – Op zondag 12 mei is op 77-jarige leeftijd Hendrik Jan van Bentum overleden. De heer van Bentum was de oprichter van H.J. van Bentum Transport uit Woudenberg.

Op 18-jarige leeftijd begon Hendrik Jan van Bentum zijn werkzame leven als chauffeur bij het transportbedrijf ‘Risico’ van zijn vader. In 1969 startte Hendrik Jan van Bentum, samen met zijn vrouw, een eigen transportbedrijf in Woudenberg. Hendrik Jan rijdt als chauffeur en zin vrouw Janny deed de administratie.

Sinds de oprichting is het bedrijf met name actief in het vervoer van droge stoffen in bulkopleggers, maar ook containers worden vervoerd van Rotterdam naar het Duitse achterland.

In 2005 nam zoon Henk, met zijn vrouw, het transportbedrijf van zijn ouders over.

“Met zijn enorme charisma en ondernemersgeest heeft hij de fundering gelegd van ons bedrijf. Hendrik Jan had het unieke vermogen om mensen te raken met enkel een woord of blik. Die zachte kant maakte hem geliefd bij vele mensen om hem heen. Met zin aanstekelijke enthousiasme en gedrevenheid inspireerde hij ons allemaal”, aldus familie, directie en medewerkers van H.J. van Bentum.

LEES OOK
Inspectie constateert 39 overtredingen tijdens Europese controleweek op cabotage

De uitvaart van Hendrik Jan van Bentum zal zaterdag 18 mei plaatsvinden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×