Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 22:50 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPro-Palestijnse betogers spreken van bezetting aantal universiteiten

Pro-Palestijnse betogers spreken van bezetting aantal universiteiten

DEN HAAG – Verschillende pro-Palestijnse protestgroepen stellen op sociale media dat universiteiten in Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen, Maastricht en Groningen bezet zijn. Dit volgt op verschillende zogeheten ‘walk-outs’ eerder op maandag.

Maandagmiddag betraden honderden demonstranten een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) op de Roeterseilandcampus in het centrum van de hoofdstad. De UvA vraagt mensen die niets met de protestactie te maken hebben het pand te verlaten.

Op sociale media is te zien dat betogers een gebouw van Maastricht University binnenlopen. Daarnaast is op beelden online te zien dat buiten tenten zijn opgezet. Ook de groep Nijmegen Student Encampment zegt de Radboud Universiteit te hebben bezet. Eindhoven Student Encampment stelt hetzelfde over de TU Eindhoven op sociale media. Op beelden is te zien dat buiten tenten zijn opgezet.

Een ANP-verslaggever ziet zo’n vijftig tot honderd demonstranten op het plein voor het Harmoniecomplex van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij hebben tentjes neergezet en sommige mensen hebben slaapzakken bij zich. De betogers roepen leuzen als “Free Gaza” en “there’s only one solution, student staff revolution”. De demonstranten zijn het universiteitsgebouw vooralsnog niet binnengegaan.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...