Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 22:45 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMan krijgt 6,5 jaar cel en tbs voor online misbruiken meisjes

Man krijgt 6,5 jaar cel en tbs voor online misbruiken meisjes

BREDA – Gianni de W. (25) uit Etten-Leur is woensdag veroordeeld tot 6,5 jaar cel en tbs met voorwaarden voor het online misbruiken van dertig veelal minderjarige slachtoffers. Die stuurden hem grote aantallen naaktfoto’s en expliciete seksvideo’s.

De celstraf die de rechtbank in Breda hem woensdag heeft opgelegd is zes maanden lager dan de zeven jaar cel en tbs die het Openbaar Ministerie had geëist in de grootste sextortionzaak van het land. Van sextortion is sprake als meisjes met hun eigen naaktbeelden worden afgeperst.

Via sociale media kwam de ICT’er met zijn slachtoffers in contact. Onder valse namen bood hij de meisjes geld aan voor het sturen van expliciete naaktbeelden en seksvideo’s. Hij betaalde echter nooit. Wel dreigde hij de beelden te verspreiden als ze niet nog meer materiaal zouden sturen, wat hij volgens de rechtbank in een paar gevallen ook echt heeft gedaan. Hij instrueerde de meisjes precies wat ze moesten doen en zij gingen steeds verder. “Als een meisje aangaf te willen stoppen, werd hij boos. Hij accepteerde geen nee”, zei de rechter in het vonnis. “Meisjes voelden zich machteloos.”

Het gaat in totaal om 172 slachtoffers over een periode van acht jaar, van wie er 132 konden worden geïdentificeerd. Maar de zaak beperkt zich tot de dertig slachtoffers die aangifte of melding hebben gedaan. “Dertig dappere jonge vrouwen die de moed hebben gehad iets te doen tegen een man die hun leven overhoop haalde en tot een hel maakte.” De rechtbank stelt dat De W. met zijn werkwijze meisjes enorm heeft beschadigd. “U heeft steeds weer uw eigen behoefte vooropgesteld.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...