Clicky

dinsdag 21 mei 2024 - 05:09 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartOpnieuw onderzoek naar Boeing, nu om verzuimen controles voor 787

Opnieuw onderzoek naar Boeing, nu om verzuimen controles voor 787

SAN JOSE – De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw onderzoek naar Boeing aangekondigd. De al langer geplaagde vliegtuigfabrikant is er namelijk achter gekomen dat een aantal van zijn werknemers bepaalde controles voor de 787 Dreamliner hadden overgeslagen.

Volgens Boeing is een deel van de controles op de verbinding tussen de romp en de vleugels achterwege gelaten en toch als uitgevoerd geregistreerd. Het bedrijf zegt dat het geen urgent veiligheidsprobleem is en dat er geen vliegtuigen aan de grond hoeven te worden gehouden.

Boeing kwam achter de praktijken doordat een medewerker de overtreding van de inspectievereisten waarnam en het management inlichtte. Vervolgens is de FAA onmiddellijk ingelicht, zegt Boeing. De toezichthouder gaat nu uitzoeken welke inspecties er allemaal niet zijn uitgevoerd en in hoeverre testresultaten zijn vervalst.

Boeing verkeert sinds begin dit jaar in een crisis door meerdere defecten aan zijn vliegtuigen. Dat begon met een tijdens een vlucht losgeschoten deurpaneel van een Boeing 737 MAX 9 van Alaska Airlines. Ook bij andere MAX 9-toestellen zijn later losse onderdelen gevonden. Topman Dave Calhoun van de geplaagde vliegtuigfabrikant kondigde al aan dat hij het bedrijf zal verlaten. Ook enkele andere topbestuurders vertrekken.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL -Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow...