Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 15:59 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsGrote geldverstrekkers verhogen hypotheekrente

Grote geldverstrekkers verhogen hypotheekrente

AMSTERDAM – Alle grote geldverstrekkers in Nederland, waaronder Rabobank, ING, ABN AMRO, SNS Bank, Aegon, NN en Triodos, hebben hun hypotheekrentes de afgelopen twee weken één of twee keer verhoogd, meldt De Hypotheekshop.

De meeste instellingen verhoogden vorige week hun tarieven met 0,05 tot 0,10 procentpunt. Dat is de grootste wekelijkse stijging in een half jaar tijd.

Dat de financierders de rente verhogen, komt volgens De Hypotheekshop doordat de rente op de kapitaalmarkt de afgelopen weken is gestegen en daar lenen hypotheekverstrekkers hun geld. De onrust in het Midden-Oosten en de aanhoudende hoge inflatie hebben deze stijging veroorzaakt, stelt de adviseur.

De renteverwachting voor de komende tijd is echter onveranderd gebleven. Zo zal de Europese Centrale Bank (ECB) waarschijnlijk vanaf juni beginnen met het verlagen van het rentetarief in de eurozone. Dat zal de rente voor hypotheken met korte looptijden, van variabel tot twee jaar vast, omlaag brengen.

De rente voor hypotheken met langere looptijden zal naar verwachting licht dalen, afhankelijk van de ontwikkelingen van de inflatie en de lonen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

AB Texel neemt GMP-bulktransport over van Stam Transport

OUDESCHILD - AB Texel neemt per 1 juli 2024 het bulktransport van GMP-producten over van Stam Transport uit Waalwijk en verdicht daarmee zijn netwerk...