Clicky

zondag 19 mei 2024 - 15:51 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPSV maandag gehuldigd, rondrit op platte kar en feest in Eindhoven

PSV maandag gehuldigd, rondrit op platte kar en feest in Eindhoven

EINDHOVEN – PSV is voor de 25e keer landskampioen geworden en dat wordt maandag 6 mei gevierd met een huldiging in Eindhoven. De feestelijkheden beginnen om 15.45 uur in het Philips Stadion, waar de spelers een ereronde met de schaal lopen.

De rondrit met de platte kar door de stad begint om 17.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De start is op de Frederiklaan en de tocht gaat via de St. Antoniusstraat, Willemstraat, Vonderweg, Mathildelaan, het 18 Septemberplein, de Vestdijk, Hertogstraat, PC Hooftlaan en Wal naar het stadhuis. Daar worden staf en selectie rond 19.00 uur door de gemeente Eindhoven gehuldigd op het bordes.

De gemeente laat weten dat het stadhuis door de festiviteiten vanaf 12.00 uur gesloten is en dat het hele gebied rond het Stadhuisplein wordt afgezet. De balies van de afdeling Publiekscontacten ontvangen na 11.30 uur geen klanten meer en ook het klantcontactcentrum is vanaf dat tijdstip niet meer telefonisch te bereiken.

Schermen

Rond 15.00 uur begint het feest in de stad. Het Stadhuisplein, de Markt en het 18 Septemberplein worden ingericht als evenementenlocaties, met hekken. De huldiging is te volgen op schermen op het 18 Septemberplein en op de Markt. Als het heel druk wordt, komen er ook schermen op het Catharinaplein en de Oude Stadsgracht. Tegen 18.45 uur worden de selectie en crew verwacht op het Stadhuisplein en volgt de huldiging op het bordes.

De gemeente roept iedereen op zo veel mogelijk met het openbaar vervoer naar de stad te komen, of te voet of per fiets.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...