Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 22:42 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerWerkzaamheden A13 uitgesteld wegens gebrek veiligheid wegwerkers

Werkzaamheden A13 uitgesteld wegens gebrek veiligheid wegwerkers

DEN HAAG – De werkzaamheden aan de snelweg A13 vanaf Delft-Zuid naar knooppunt Kleinpolderplein gaan ook dit weekend niet door, omdat de veiligheid van het personeel onvoldoende is gewaarborgd. Ook afgelopen weekend ging het werk om die reden niet door. De weg zou eigenlijk van vrijdagavond tot en met maandagochtend dicht zijn vanwege onderhoud, maar blijft nu open.

Dat bevestigen Rijkswaterstaat en aannemer Heijmans na een bericht van Omroep West. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat waren de “vereiste veiligheidsmaterialen niet voorhanden” bij de aannemer en onderaannemers en wordt er gezocht naar een nieuwe datum. “We hebben ervoor gekozen om het veilig te doen, of niet”, zegt hij.

Een woordvoerster van Heijmans zegt dat de kans op gevaarlijke situaties te groot zou zijn. Er zou onder meer gewerkt worden aan de geleiderails. “Maar ook zouden we op hoogte moeten werken. Dat moet allemaal wel goed kunnen gebeuren”, zegt de woordvoerster. Het bedrijf kon niet zeggen wat er onveilig zou zijn.

Heijmans noemt de situatie “tamelijk uniek”. Het komt volgens de woordvoerster zelden voor bij zo’n groot project dat de werkzaamheden omwille van de veiligheid niet doorgaan.

Wanneer de werkzaamheden wel worden uitgevoerd, is nog niet bekend.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...