Clicky

zondag 19 mei 2024 - 13:50 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPolitie ontmantelt barrière van protestkamp op universiteit LA

Politie ontmantelt barrière van protestkamp op universiteit LA

LOS ANGELES – De politie probeert het pro-Palestijnse protestkamp bij de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) te ontruimen. De barrière rondom het kamp is deels ontmanteld. Amerikaanse media maken melding van meerdere arrestaties.

Op beelden van Amerikaanse media is te zien dat agenten in beschermende kleding hekken en planken verwijderen. Het kamp bestaat uit tientallen tenten. Daar verblijven honderden demonstranten.

Er staan ook demonstranten in de buurt van het kamp. Zij hebben Palestijnse vlaggen bij zich en scanderen dat de politie zich moet schamen. De politie gebruikte flitsgranaten de menigte buiten het kamp uiteen te drijven.

Er zijn honderden agenten aanwezig. De grote aanwezigheid van de politie komt na kritiek van een dag eerder. Het kamp, dat vorige week werd opgezet, werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangevallen door tegendemonstranten.

Er braken gevechten uit. Journalisten meldden dat de veiligheidsdiensten die ter plaatse waren niet tussenbeide kwamen. De onrust hield uren aan en er vielen vijftien gevonden. De politie reageerde volgens critici te langzaam op het geweld.

Ook donderdag zijn pro-Israëlische betogers op de campus aanwezig. Zij roepen op tot de ontmanteling van het kamp. De campus is donderdag en vrijdag dicht vanwege de onrust. Ook op andere universiteiten in de Verenigde Staten vinden pro-Palestijnse demonstraties plaats. De politie heeft op meerdere plekken ingegrepen en arrestaties verricht.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...