Clicky

zondag 19 mei 2024 - 12:41 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerOverlast op wegen Rotterdam door wegwerkzaamheden in hemelvaartsweekend

Overlast op wegen Rotterdam door wegwerkzaamheden in hemelvaartsweekend

ROTTERDAM – In het lange hemelvaartsweekend moeten weggebruikers rekening houden met hinder en vertraging op meerdere wegen rond Rotterdam. De verwachte extra reistijd op de omleidingsroute is dertig tot zestig minuten, meldt Rijkswaterstaat.

Weggebruikers kunnen in deze periode geen gebruikmaken van een deel van snelweg A16 bij Rotterdam. De weg is van woensdag 8 mei 20.00 uur tot maandagochtend 13 mei 05.00 uur dicht in de richting Rotterdam tussen de knooppunten Ridderkerk en Terbregseplein.

De werkzaamheden zijn nodig om het viaduct in de A16 over de Hoofdweg nabij het knooppunt Terbregseplein in Rotterdam te vervangen. Om dat voor elkaar te krijgen wordt de weg ter hoogte van het viaduct verlegd, zodat het verkeer zoveel mogelijk door kan rijden tijdens de werkzaamheden. Sinds 29 april is de tijdelijke wegverlegging in de richting Dordrecht al in gebruik genomen.

Omdat op dit deel van de A16 de rijstroken tijdelijk smaller zijn dan gebruikelijk is de maximumsnelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur. Op dit traject is gedurende de snelheidsbeperking extra controle. Op gele borden en op informatiepanelen langs en boven de wegen staan de omleidingsroutes aangegeven.

De verbindingsbogen vanaf knooppunt Ridderkerk en tussenliggende opritten 26 Rotterdam Kralingen en 25 Rotterdam Centrum zijn ook afgesloten. Ook de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de snelwegen A15, A4 en A20.

Ook in Rotterdam zelf zijn meerdere werkzaamheden aan de gang. De Hoofdweg zelf is ter hoogte van het viaduct tot donderdag 23 mei 06.00 uur in beide richtingen dicht voor al het verkeer. De oprit 27 Rotterdam Prins Alexander op de A16 is al afgesloten. Dit blijft zo tot medio september 2025.

“Ga goed voorbereid op pad, reis anders of reis op een ander tijdstip als dat kan en volg de omleidingen en adviesroutes”, zegt Rijkswaterstaat.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...