Clicky

zondag 19 mei 2024 - 13:39 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerDodental door instorten weg in China verder opgelopen

Dodental door instorten weg in China verder opgelopen

BEIJING – Het dodental na het instorten van een stuk weg in de Chinese provincie Guangdong is opgelopen opgelopen tot 48, melden Chinese staatsmedia. Dertig mensen raakten gewond, maar verkeren niet in levensgevaar.

Bijna 18 meter weg zakte in en gleed van een heuvel af. Twintig auto’s werden meegesleurd. Dit gebeurde woensdag tussen de stad Meizhou en het arrondissement Dabu.

De zoek- en reddingsoperatie is nog bezig. Meer dan vijfhonderd mensen zijn daarbij betrokken en zij zetten onder meer graafmachines in.

Staatsmedia hebben het over een “natuurlijke geologische ramp” veroorzaakt door de aanhoudende zware regens in het gebied. De zuidoostelijke provincie Guandong is de afgelopen weken getroffen door extreem weer. Overstromingen en een tornado hebben meerdere levens geëist.

De Chinese president Xi Jinping heeft “belangrijke instructies” gegeven voor een reddingsactie en de afhandeling van het incident, meldt persbureau Xinhua. Er moet alles aan worden gedaan om de slachtoffers te redden. De president roept ook op tot het zo snel mogelijk herstellen van de schade.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...