Clicky

woensdag 15 mei 2024 - 03:18 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerAutowrak laden gaat dankzij 'glaasje teveel' helemaal mis

Autowrak laden gaat dankzij ‘glaasje teveel’ helemaal mis [+foto]

BERGEN – Zaterdagavond 27 april 2024 ging het laden van een autowrak in het Duitse Bergen helemaal mis.

Rond 18.15 uur probeerden twee mannen, van 34 en 44 jaar oud, met een laadkraan met grijpbak een sloopauto op hun vrachtwagen te laden. Dit plan mislukte echter en de auto beschadigde een hek.

De vrachtwagen werd vervolgens een stukje verplaatst om het hek niet volledig te vernielen. Helaas raakte de tuimelende auto tijdens de volgende poging om deze op te laden een garagemuur en veroorzaakte nog meer schade.

Naast hun onhandigheid en gebrek aan technisch inzicht was de reden voor de aanvankelijk mislukte oplaadpogingen waarschijnlijk dat beide mannen zwaar dronken waren, meldt de politie maandag.

Getuigen hadden eerder gezien dat beide mannen afwisselend de vrachtwagen bestuurden. Bij de twee mannen werden bloedmonsters genomen, maar een van hen verzette zich daartegen.

Bovendien beschikte geen van beiden over het vereiste rijbewijs, waardoor naast de beschuldigingen van rijden onder invloed ook onderzoeken werden gestart voor onder meer rijden zonder rijbewijs.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ryanair sluit basis op luchthaven Bordeaux na tariefconflict

BORDEAUX - De Ierse budgetmaatschappij Ryanair sluit zijn basis op de luchthaven in de Franse stad Bordeaux. Het bedrijf van topman Michael O'Leary kon...