Clicky

maandag 27 mei 2024 - 04:59 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsLichaam gevonden in pand Berkel en Rodenrijs na grote brand

Lichaam gevonden in pand Berkel en Rodenrijs na grote brand

BERKEL EN RODENRIJS -De politie heeft een lichaam gevonden in het pand in Berkel en Rodenrijs waar zondag een grote brand woedde. Een minderjarige jongen die ter plaatse was om de schade aan de uitgebrande schuur te bekijken ontdekte het stoffelijk overschot in een auto die in de schuur stond.

Volgens een woordvoerster van de politie is de jongen die het lichaam vond “ontzettend geschrokken”. Naar de identiteit van de persoon wordt nog onderzoek gedaan, laat ze weten. De politie probeert te achterhalen op wiens naam de auto staat, maar de schade helpt niet mee. Zo is bijvoorbeeld het kenteken niet meer te zien. De woordvoerster kan dan ook niet zeggen hoelang het gaat duren voor de identiteit is vastgesteld.

De brand brak zondagmiddag uit in de schuur naast een woning aan de Noordeindseweg. Het vuur woedde onder meer in het rieten dak van het pand waardoor een speciaal team van de brandweer moest uitrukken dat gespecialiseerd is in het blussen van rieten daken. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Zondag werden twee mannen van 21 en 28 jaar aangehouden. Het ging om een Rotterdammer en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten nog vast.

Het onderzoek naar de brand en de precieze rol van de verdachten is nog bezig, aldus de woordvoerster. De politie zei zondag al rekening te houden met brandstichting.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...