Clicky

zondag 19 mei 2024 - 16:48 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsGrote zoekactie naar vermiste 6-jarige Arian in Duitsland vruchteloos

Grote zoekactie naar vermiste 6-jarige Arian in Duitsland vruchteloos

BREMERVÖRDE – Een grootschalige zoektocht in het noorden van Duitsland naar de vermiste 6-jarige Arian heeft na vijf dagen nog niets opgeleverd. Een nieuwe strategie, waarbij tweehonderd militairen zo geruisloos mogelijk naar het kind zochten, heeft ook niet geholpen.

Arian liep maandagavond weg uit het huis van zijn ouders in de plaats Elm. Op beveiligingsbeelden is te zien hoe hij naar een nabijgelegen bos rende. Er zijn verschillende strategieën geprobeerd om de jongen op te sporen. Daar waren honderden mensen bij betrokken.

De afgelopen nacht werd na advies van een deskundige een stille zoektocht gehouden. Arian is autistisch en reageert niet als hij wordt aangesproken. De tweehonderd militairen gingen met nachtkijkers in kleine groepjes naar de jongen op zoek. “Helaas heeft de nacht geen vooruitgang opgeleverd”, meldde de politie de volgende ochtend.

Honderden militairen ingezet

Eerdere pogingen hielpen ook niet. Er werd vuurwerk afgestoken, in de hoop dat Arian zou komen kijken omdat hij vuurwerk mooi vindt. Ook werden snoepjes en ballonnen aan de bomen rond zijn ouderlijk huis gehangen. Honderden vrijwilligers hebben het gebied dagenlang doorzocht, en de krijgsmacht heeft 450 militairen gestuurd.

Deze zaterdag wordt verder gezocht rond de rivier Oste. Politieduikers hadden daar eerder deze week ook al onderzoek gedaan. Er zijn ook drones en een helikopter ingezet en zelfs een gevechtsvliegtuig dat met een warmtebeeldcamera luchtfoto’s maakte.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...