Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 21:42 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBelgische hulpverlener Abdallah Nabhan en zoontje (7) omgekomen bij bombardement Gaza

Belgische hulpverlener Abdallah Nabhan en zoontje (7) omgekomen bij bombardement Gaza

BRUSSEL – Een Belgische hulpverlener en zijn 7-jarige zoontje zijn omgekomen door een Israëlisch bombardement op de Gazastrook. De 33-jarige Abdallah Nabhan werkte daar voor het Belgische agentschap voor ontwikkelingssamenwerking Enabel. Buitenlandminister Hadja Lahbib roept de Israëlische ambassadeur bij zich om opheldering te vragen.

Nabhan had tevergeefs geprobeerd met zijn gezin Gaza te verlaten, meldt de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez. België zou Israël hebben gevraagd Nabhan en zijn zeven overgebleven collega’s te laten gaan, maar “toch heeft hij niet de kans gekregen zichzelf en zijn gezin te redden”.

“De Israëlische regering draagt hier een verpletterende verantwoordelijkheid”, aldus Gennez. “Feit blijft dat het willekeurig bombarderen van civiele infrastructuur en van onschuldige burgers ingaat tegen elk internationaal, humanitair en oorlogsrecht.” Ze veroordeelt “deze aanval op onschuldige burgers” en vraagt Israël om de andere Enabel-medewerkers in Gaza onmiddellijk de mogelijkheid te bieden om te vertrekken.

Nabhan en zijn familie werden getroffen bij een luchtaanval op Rafah, in het zuiden van de voortdurende bestookte Palestijnse kuststrook. Ook zijn vader, een broer en een nichtje kwamen om. Nabhans echtgenote “vecht voor haar leven” in het ziekenhuis en twee andere kinderen raakten gewond, meldt Gennez.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...