Clicky

zaterdag 4 mei 2024 - 23:41 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPolitie grijpt in bij Gazaprotest universiteit Parijs

Politie grijpt in bij Gazaprotest universiteit Parijs

PARIJS – De Franse politie heeft ingegrepen bij een pro-Palestijns protest van universiteitsstudenten in Parijs. De betogers hadden zich verzameld bij de prestigieuze universiteit Sciences Po in Parijs.

Bij de universiteit kwamen zo’n zestig studenten bijeen. Ze eisen dat de onderwijsinstelling breekt met “universiteiten en bedrijven die medeplichtig zijn aan de genocide in Gaza”, zeggen getuigen.

De meeste betogers zouden zijn vertrokken na overleg met de universiteit. Een “kleine groep studenten” weigerde en daarop is de politie ingeschakeld, meldt de instelling donderdag. Die zegt te betreuren dat de situatie zo escaleerde.

Niet alleen op Franse universiteiten is onrust ontstaan over de humanitaire crisis in Gaza, waar Israël grootschalige aanvallen uitvoert. Ook op Amerikaanse universiteiten hebben de autoriteiten ingegrepen bij protesten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Gerwin van Beek Int. Transport heeft R. Boonzaaijer Transport overgenomen

BARNEVELD - Met ingang van 1 mei 2024 heeft Gerwin van Beek Int. Transport uit Barneveld R. Boonzaaijer Transport uit Ede overgenomen. Volgens Gerwin van...