Clicky

zondag 19 mei 2024 - 12:26 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDuitse A61 bedekt met laag theeworst

Duitse A61 bedekt met laag theeworst [+foto]

LUDWIGSHAFEN AM RHEIN – Woensdagochtend rond 07.00 uur verloor een vrachtwagen geladen met theeworst een deel van zijn lading op de Duitse A61, vlak voor het knooppunt Ludwigshafen.

De theeworst lag verspreid over alle rijstroken en de vluchtstrook. Omdat theeworst een hoog vetgehalte heeft, was een professionele wegenreiniging door een gespecialiseerd bedrijf noodzakelijk. Hiervoor worden de twee rijstroken steeds afwisselend afgesloten voor schoonmaakwerkzaamheden. Het verkeer wordt langs het incident geleid op de toegankelijke rijstrook.

Volgens de verantwoordelijke onderhoudsafdeling van de snelweg Ruchheim zullen de schoonmaakwerkzaamheden de hele ochtend doorgaan.

Volgens bevindingen van de snelwegpolitie Ruchheim brak tijdens het rijden een grendel van een van de drie laadluiken van de bulktrailer. Hierdoor ging het laadluik open en kwam de theeworst bij het remmen uit de tank en verspreidde zich over de snelweg.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...