Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 14:50 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël zegt niet verantwoordelijk te zijn voor massagraven Gaza

Israël zegt niet verantwoordelijk te zijn voor massagraven Gaza

TEL AVIV – Israël ontkent verantwoordelijk te zijn voor massagraven bij het Nasser-ziekenhuis in Gaza. De Israëlische strijdkrachten zeggen daar alleen lichamen te hebben opgegraven en herbegraven in het kader van een zoektocht naar gijzelaars.

Israël reageert daarmee op uitspraken van autoriteiten in de Gazastrook. Die zeggen dat zeker drie massagraven zijn aangetroffen bij het ziekenhuis in de zuidelijke stad Khan Younis. Er zouden meer dan driehonderd lichamen zijn gevonden.

Het gaat volgens de plaatselijke autoriteiten om mensen die zijn gedood door de Israëlische strijdkrachten. De Verenigde Naties dringen aan op een onafhankelijk onderzoek.

Israël spreekt de beschuldigingen tegen. “De bewering dat de Israëlische strijdkrachten Palestijnse lichamen hebben begraven heeft geen basis in de feiten en is ongefundeerd”, reageren de Israëlische strijdkrachten in een verklaring. Ze stellen dat alleen een zorgvuldig onderzoek naar lichamen heeft plaatsgevonden op plekken waar volgens inlichtingen mogelijk gijzelaars aangetroffen konden worden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Singapore Airlines

Singapore Airlines kan claims van “acht cijfers” tegemoetzien

SINGAPORE - Singapore Airlines moet volgens schadedeskundigen vrezen voor forse schadeclaims van passagiers die deze week gewond raakten toen een toestel van de luchtvaartmaatschappij...