Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 07:07 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAantal nog te bouwen woningen iets gedaald

Aantal nog te bouwen woningen iets gedaald

DEN HAAG – Het aantal woningen waarvoor vorig jaar een bouwvergunning werd verleend of waarvan de bouw al gaande was, is licht gedaald vergeleken met het jaar daarvoor.

Er zaten 177.500 woningen in de ‘pijplijn’, 300 minder dan in 2022. Ook vergeleken met 2021 veranderde er weinig, ondanks het grote woningtekort in Nederland. Het gaat om woningen die nog niet zijn opgeleverd.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nam het aantal nog te bouwen woningen in 2023 vergeleken met 2015 wel met bijna de helft toe. De laatste jaren staat de woningbouw echter onder druk door stikstofregels en een gebrek aan personeel en bouwmaterialen. Ook haken grote investeerders af bij het bouwen van huurwoningen als gevolg van overheidsbeleid.

In Amsterdam komen er de komende tijd naar verwachting verreweg de meeste woningen bij van alle gemeenten in Nederland, zo’n 22.000. Daarna volgen Den Haag (10.000 woningen) en Rotterdam en Utrecht met beide 9000.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...