Clicky

maandag 20 mei 2024 - 11:59 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur rijdt op geparkeerde vrachtwagens doordat hij 'in slaap viel'

Vrachtwagenchauffeur rijdt op geparkeerde vrachtwagens doordat hij ‘in slaap viel’ [+foto]

KEHRIG – Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur reed maandagochtend rond 05.00 uur over de Duitse A48 vanuit Koblenz in de richting van de Dreieck Vulkaneifel.

Tussen het kruispunt Polch en Mayen raakte de chauffeur van de weg en botste tegen de middelste vangrail. Vervolgens verliet hij de snelweg bij het servicepunt Elztal-Nord. Daar raakte hij een aan de rechterkant van de weg geparkeerde vrachtwagen en duwde deze op een andere vrachtwagen die ervoor geparkeerd stond.

De chauffeur van de vrachtwagen die als eerste werd aangereden, die in de cabine lag te slapen, zat aanvankelijk bekneld in zin voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd met ernstige, maar niet levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De chauffeur, die in de ervoor geparkeerde trekker met oplegger lag te slapen, liep lichte verwondingen op aan zijn elleboog.

De veroorzaker van het ongeval, die eveneens een lichte knieblessure opliep, verklaarde dat de oorzaak van het ongeval een momentje van indutten was. Er werd echter ontdekt dat hij onder invloed van alcohol was. Uit een ademalcoholtest ter plaatse bleek een niveau van 1,16 promille. Vervolgens werd in het ziekenhuis een bloedmonster afgenomen en werd zijn rijbewijs ingenomen.

Alle drie de vrachtwagen waren niet meer rijdbaar. De bergingsactie is momenteel nog gaande.

Voor een foto van het ongeval klik je hier!

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse...