Clicky

maandag 27 mei 2024 - 02:27 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAl Jazeera: doden door luchtaanvallen op Rafah

Al Jazeera: doden door luchtaanvallen op Rafah

RAFAH – Israëlische luchtaanvallen op Rafah hebben zaterdag aan zeker tien mensen het leven gekost, bericht Al Jazeera. De nieuwszender meldt dat plekken zijn aangevallen waar veel door de oorlog ontheemde families naartoe zijn gevlucht.

In het westen werd een appartement getroffen en vielen negen doden. Het gebouw en andere omliggende panden zijn volgens Al Jazeera verwoest. Er werd aanvankelijk geen melding gemaakt van slachtoffers in het oosten van Rafah, maar de nieuwszender kreeg van een ziekenhuis te horen dat een vrouw was omgekomen. Er zouden ook gewonden zijn gevallen, onder wie kinderen.

“De situatie in Rafah wordt steeds gevaarlijker en riskanter”, meldt Al Jazeera. Sinds het uitbreken van de oorlog tussen Hamas en Israël, is het merendeel van de bevolking van Gaza naar Rafah gevlucht. Maar ook die stad wordt bestookt en Israël treft voorbereidingen voor een grootschalige grondoperatie tegen Hamas in Rafah. De Verenigde Staten, een belangrijke bondgenoot van Israël, en ook andere landen zijn tegen een dergelijk offensief.

Door de oorlog zijn in de Gazastrook minstens 34.049 doden gevallen, meldt het lokale ministerie van Gezondheid zaterdag. Dat is een stijging van 37 sinds de update van vrijdag. Het officiële aantal gewonden ligt boven de 76.900. Volgens UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, raakt in het Palestijnse gebied elke 10 minuten een kind gewond of komt een kind om het leven.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...