Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 15:27 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSOpenbaar VervoerVijftien Ebusco 3.0 18 meter bussen voor Rouen

Vijftien Ebusco 3.0 18 meter bussen voor Rouen

DEURNE – Ebusco, een pionier en koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen, laadsystemen en energieopslag heeft een nieuwe bestelling ontvangen van het bestuur van Métropole Rouen Normandie, via het Franse openbare inkoopcentrum UGAP. Deze bestelling bestaat uit vijftien Ebusco 3.0 bussen van 18 meter die vanaf 2025 zullen worden ingezet in en rond Rouen.

Deze vijftien nieuwe Ebusco 3.0 bussen van 18 meter zullen voorzien worden van 4 dubbele deuren en een batterijpakket van meer dan 500 kWh, waarmee ze zonder problemen op de steile wegen ingezet kunnen worden en het verwachte grote aantal passagiers op hun toegewezen routes in Rouen kunnen bedienen.

Meer dan 100 Ebusco 3.0 bussen voor Rouen

De vijftien Ebusco 3.0 bussen van 18 meter zullen de vier reeds operationele Ebusco 2.2 bussen vergezellen, evenals de andere 85 Ebusco 3.0 bussen die nog geleverd moeten worden. Met deze nieuwe bestelling worden in totaal 100 Ebusco 3.0 bussen in en rond Rouen ingezet, inclusief varianten van zowel 12 meter als 18 meter. Deze vijftien bussen zullen worden geleverd vanaf de locatie in Cléon, een van de productiefaciliteiten van Ebusco 3.0.

Duurzame bussen en geavanceerde veiligheidssystemen

Métropole Rouen Normandie heeft het Ebusco 3.0-model gekozen om de TEOR-snelle buslijnen te bedienen. Door het lichte ontwerp en het lage energieverbruik kunnen deze bussen de gehele route afleggen op één enkele lading en ‘s nachts terugkeren naar het depot voor opladen met behulp van de door Ebusco geleverde oplaadsystemen.

Een geïntegreerd optisch geleidingssysteem zal de chauffeur helpen bij het naderen van de haltes. Daarnaast worden de bussen uitgerust met een geavanceerd rijhulpsysteem (ADAS) dat de voertuigprestaties en de veiligheid van zowel de bestuurder als de passagiers verbetert.

Jean-Francois Chiron, Managing Director Ebusco France Sales, licht toe: “We zijn verheugd onze samenwerking met Métropole Rouen Normandie voort te zetten in hun strategie voor de vergroening van het stedelijk vervoer, en het is fantastisch om te zien dat de tweede bestelling via de inkoopgroep UGAP wordt geplaatst. Dankzij onze productiefaciliteit in Cléon kunnen we innovatieve, emissievrije bussen met lokale content leveren.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS