Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 22:35 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPolen arresteert tweetal voor aanval op bondgenoot Navalny

Polen arresteert tweetal voor aanval op bondgenoot Navalny

WARSCHAU – De Poolse autoriteiten hebben twee mannen opgepakt voor een aanval op een bondgenoot van de overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny.

Leonid Volkov werd op 12 maart in Litouwen met een hamer mishandeld. De arrestaties zijn bekendgemaakt door de Litouwse president Gitanas Nausėda.

De Litouwse politie meldt dat de verdachten de Poolse nationaliteit hebben en op 3 april in Warschau zijn aangehouden. Het tweetal wordt op termijn overgeleverd aan Litouwen. Nausėda heeft president Andrzej Duda van Polen bedankt voor de Poolse hulp.

De 43-jarige Volkov heeft de arrestaties verwelkomd en de Litouwse autoriteiten bedankt voor hun inspanningen in zijn zaak. De Russische dissident lag korte tijd in het ziekenhuis na de aanval voor zijn woning in Vilnius. Hij was jarenlang lid van Navalny’s team. Die Kremlincriticus overleed in februari plotseling na jarenlange gevangenschap. Volkov hield de Russische president Vladimir Poetin verantwoordelijk voor de dood van Navalny.

De Litouwse inlichtingendiensten denken dat de Russische geheime dienst achter de aanval op Volkov zit. Het geweld zou bedoeld zijn geweest om oppositieleden te intimideren, in de aanloop naar de presidentsverkiezingen die vorige maand in Rusland werden gehouden. De verkiezingen werden zoals verwacht gewonnen door Poetin.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...