Clicky

maandag 27 mei 2024 - 05:35 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIran toont militaire macht, Israël zint op wraak

Iran toont militaire macht, Israël zint op wraak

TEHERAN – Iran heeft tijdens een militaire parade langeafstandsraketten getoond en wil zo laten zien dat het klaar is voor elke reactie van aartsvijand Israël, na de Iraanse aanval op dat land.

Die operatie “bracht de glorie van het zionistische regime (Israël) ten val”, beweerde president Ebrahim Raisi in de Iraanse hoofdstad Teheran.

De aanval met drones en raketten afgelopen weekend op Israël volgde op een luchtaanval op het Iraanse consulaat in de Syrische hoofdstad Damascus, waarbij onder anderen twee generaals om het leven kwamen.

De actie tegen Israël “heeft laten zien dat onze strijdkrachten er klaar voor zijn”, zei Raisi in een toespraak voor het leger en de Islamitische Revolutionaire Garde. Hij herhaalde zijn waarschuwing dat “de geringste daad van agressie” door Israël zou leiden tot “een verwoestend antwoord”.

Israël heeft gezworen te zullen reageren op de aanval. Viceadmiraal Daniel Hagari zei dat Iran er niet “ongestraft” van af zal komen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...