Clicky

maandag 20 mei 2024 - 11:26 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsGokbedrijven moeten verloren bedragen aan spelers terugbetalen

Gokbedrijven moeten verloren bedragen aan spelers terugbetalen

ALMELO/ZWOLLE -De rechtbank Overijssel oordeelt dat twee aanbieders van online kansspelen het geld dat twee spelers met online gokken hebben verloren, moeten terugbetalen. De spelers zijn een procedure begonnen omdat de gokaanbieders destijds geen vergunning hadden om in Nederland online kansspelen aan te bieden.

Op grond van de Wet op de kansspelen is het verboden om zonder vergunning (online) kansspelen aan te bieden. De spelers vinden daarom dat zij hun verloren geld terug moeten krijgen. De rechtbank oordeelt dat de tussen het gokbedrijf en de speler gesloten kansspelovereenkomst vanwege het overtreden van de Wet op de kansspelen nietig is.

De gokbedrijven moeten de spelers hun geld daarom terugbetalen. Beide spelers verloren ongeveer 200.000 euro.

Geen vergunning

De gokbedrijven erkennen dat zij geen vergunning hadden om in Nederland online kansspelen aan te bieden, maar menen dat het overtreden van het verbod van de Wet op de kansspelen niet leidt tot een nietige overeenkomst, omdat dat niet de strekking is van het verbod.

Als het verbod al de strekking heeft, dan heeft het die strekking volgens de gokbedrijven inmiddels verloren. De rechtbank volgt deze verweren niet en oordeelt dat de tussen partijen gesloten kansspelovereenkomst nietig is. Dat betekent dat de gokbedrijven de verloren bedragen aan de spelers moeten terugbetalen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse...