Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 06:00 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMaker videogame Grand Theft Auto schrapt 5 procent van banen

Maker videogame Grand Theft Auto schrapt 5 procent van banen

NEW YORK – Gamebedrijf Take-Two Interactive Software, bekend van het populaire computerspel Grand Theft Auto, is van plan 5 procent van zijn personeel te ontslaan. Ook schrapt het bedrijf een aantal projecten om kosten te besparen.

Het in New York gevestigde bedrijf had al laten weten dat het aan een plan werkte om de kosten te verlagen, nadat het in de laatste drie maanden van vorig jaar tegenvallende winstcijfers had gerapporteerd.

Take-Two had aan het einde van het afgelopen boekjaar zo’n 11.580 werknemers in dienst. Het moederbedrijf van gamestudio’s zoals Rockstar Games, de maker van Grand Theft Auto, verwacht dat er ongeveer zeshonderd banen verdwijnen. De kosten van de reorganisatie bedragen tot 200 miljoen dollar (zo’n 188 miljoen euro).

Sinds het einde van de coronapandemie zijn grote en kleine videogamebedrijven getroffen door ontslagen. Eerder kondigden branchegenoten als Unity Software, Riot Games en de gamedivisie van Microsoft al ontslagrondes aan.

De inkrimping van de sector heeft ertoe geleid dat gamebedrijven een risicomijdende strategie hebben gevolgd als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe games. Het maken van een nieuwe game duurt vaak jaren en kan honderden miljoenen dollars kosten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...