Clicky

donderdag 23 mei 2024 - 09:11 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsJohan Derksen na operatie dinsdagavond gewoon bij Vandaag Inside

Johan Derksen na operatie dinsdagavond gewoon bij Vandaag Inside

HILVERSUM – Johan Derksen zit dinsdagavond aan tafel bij Vandaag Inside, hoewel hij dinsdag geopereerd is aan zijn liesbreuk. Dat heeft het programma gemeld via Instagram. Talpa kon eerder op de dag niet zeggen of Derksen wel of niet aan tafel zou zitten.

De 75-jarige analist vertelde eerder in het programma dat hij problemen had bij het poepen door een liesbreuk. Toen vertelde hij ook dat hij onder het mes moest.

Derksen lag de afgelopen week onder vuur omdat hij vond dat Kamerlid Habtamu de Hoop niets over de Friese taal mocht zeggen omdat hij een “Afrikaanse achtergrond had”. De Hoop werd geboren in Ethiopië, maar werd geadopteerd door Friese ouders.

Veel mensen uitten kritiek op deze uitlatingen omdat ze racistisch zouden zijn. Onder anderen demissionair premier Mark Rutte en de Nationaal Coördinator tegen Racisme en Discriminatie veroordeelden Derksen om zijn uitspraken.

De analist bood echter geen excuses aan omdat hij het “niet racistisch bedoeld had”. Talpa heeft sindsdien nog geen antwoord gegeven op de vraag of Derksen is aangesproken op zijn uitlatingen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS