Clicky

dinsdag 30 april 2024 - 00:58 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsHoofdkantoor Babboe Amersfoort veilig, brand niet overgeslagen

Hoofdkantoor Babboe Amersfoort veilig, brand niet overgeslagen

AMERSFOORT -[update 13:58 uur]Het hoofdkantoor van Babboe in Amersfoort is gered, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Eerder dinsdag dreigde een brand vanuit een ander pand over te slaan naar het kantoor van de bakfietsproducent.

Een zogenoemde scheidingsstraal tussen beide gebouwen heeft ervoor gezorgd dat het vuur niet is overgeslagen. Het pand heeft mogelijk wat schade opgelopen door rook en hitte, zegt de woordvoerder. Eerder liet hij weten dat alle medewerkers van Babboe, zo’n 25 mensen, veilig uit het pand waren en naar huis zijn gegaan.

Het gebouw waarin de brand ontstond, is verloren gegaan. Er waren meerdere bedrijven gevestigd en er lagen spullen opgeslagen. Beide panden staan op de Koedijkerweg, enkele kilometers ten oosten van de Utrechtse stad. De brandweer gaat ervan uit dat bij de brand geen opzet in het spel was. Wat de oorzaak is geweest, wordt nog onderzocht.

De fietsfabrikant is eerder dit jaar in opspraak geraakt doordat verschillende bakfietsmodellen onveilig bleken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is daarom bezig met een strafrechtelijk onderzoek. Begin deze maand riep Babboe 22.000 bakfietsen terug om veiligheidsrisico’s.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Finnair staakt vluchten op Ests Tartu vanwege Russische gps-inmenging

HELSINKI - Finnair vliegt de komende maand niet op de stad Tartu in Estland, omdat Rusland storingen veroorzaakt in het gps-systeem. Dat maakt landen...