Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 16:28 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartEasyJet schort vluchten naar Israël op tot 27 oktober

EasyJet schort vluchten naar Israël op tot 27 oktober

LUTON – De Britse budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft dinsdag alle vluchten naar Israël opgeschort tot 27 oktober vanwege de veiligheidssituatie in het Midden-Oosten.

Eerder besloot easyJet al in ieder geval deze week niet van en naar Tel Aviv te vliegen, na de aanval van Iran op Israël afgelopen weekeinde.

“Als gevolg van de voortdurende ontwikkelingen rond de situatie in Israël heeft easyJet nu het besluit genomen om zijn vluchten naar Tel Aviv voor de rest van het zomerseizoen op te schorten”, zei een woordvoerder in een verklaring. Klanten die tot deze datum een ticket hebben geboekt voor deze route, kunnen volgens de woordvoerder hun vlucht wijzigen of een volledige terugbetaling ontvangen.

KLM wil vanaf vrijdag weer gaan vliegen naar de Israëlische stad Tel Aviv, laat een woordvoerster weten. Volgens haar wordt er voorlopig niet over Iran en Israël gevlogen. KLM-zustermaatschappij Air France gaf eerder aan vanaf dinsdag weer te vliegen naar Tel Aviv.

Grote luchtvaartmaatschappijen in het Midden-Oosten gaven zondag al aan dat er weer gevlogen ging worden in de regio. De grootschalige Iraanse raket- en droneaanval op Israël leidde afgelopen weekend tot een verstoring van het vliegverkeer in de regio. Meerdere landen sloten uit veiligheidsoverwegingen hun luchtruim.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing ziet verzesvoudiging aantal veiligheidsmeldingen personeel

ARLINGTON - Medewerkers van Boeing hebben in de eerste twee maanden van dit jaar zes keer zoveel meldingen gedaan die te maken hebben met...