Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 15:03 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerVierde lichaam gevonden na instorten brug Baltimore

Vierde lichaam gevonden na instorten brug Baltimore

BALTIMORE – Duikers hebben een vierde lichaam gevonden na het instorten van een verkeersbrug in de Amerikaanse stad Baltimore. Na het incident van 26 maart zijn nog twee mensen vermist. De autoriteiten denken dat ook zij om het leven zijn gekomen.

Bij het instorten van de brug vielen mannen in het water die bezig waren met werkzaamheden. De verkeersverbinding stortte in nadat een containerschip een van de pijlers had geraakt. De bemanning had de controle over het schip verloren.

Het vrachtschip ligt daar nog steeds, bedolven onder brokstukken van de 2,6 kilometer lange Francis Scott Key Bridge. De bergwerkzaamheden gaan door.

De FBI heeft maandag een onderzoek naar het ongeval geopend. Dit onderzoek richt zich op de vraag of de bemanning wist dat er ernstige problemen waren met de systemen, schreef The Washington Post eerder.

Onderzoekers hebben een datarecorder van het schip geborgen, een soort zwarte doos met informatie over de positie, snelheid, alarmeringen en communicatie van het schip.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Schiphol

Geluidsplan Schiphol veel te mager, zeggen milieuorganisaties

DEN HAAG - Met het kabinetsplan voor 5000 minder nachtvluchten en minder lawaaiige vliegtuigen op Schiphol "schieten we niks op" zeggen Natuur & Milieu,...