Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 15:08 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartWinstalarm Lufthansa door stakingen

Winstalarm Lufthansa door stakingen

FRANKFURT – Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld, onder druk van een reeks stakingen van cabine- en grondpersoneel in een loonconflict. Ook heeft Lufthansa te maken gehad met stakingen van luchthavenbeveiligers waardoor veel vluchten geschrapt moesten worden.

Het concern, dat ook maatschappijen als Eurowings, Brussels Airlines, Swiss en Austrian Airlines bezit, denkt dat de aangepaste winst voor rente en belastingen dit jaar uitkomt op 2,2 miljard euro. Vorig jaar was dat nog bijna 2,7 miljard euro en Lufthansa had eerder voor dit jaar een vergelijkbaar resultaat voorspeld.

Volgens Lufthansa werd in het eerste kwartaal op operationele basis een verlies van 849 miljoen euro geleden. De stakingen hadden daarbij een impact van 350 miljoen euro. Voor het tweede kwartaal rekent het bedrijf op een impact op de winstgevendheid van nog eens 100 miljoen euro.

Inmiddels heeft Lufthansa loonakkoorden gesloten met vakbonden voor grond- en cabinepersoneel. Op de aandelenbeurs van Frankfurt is het aandeel Lufthansa dit jaar flink gedaald. Het concern komt naar verwachting op 30 april met volledige kwartaalcijfers.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

AB Texel neemt GMP-bulktransport over van Stam Transport

OUDESCHILD - AB Texel neemt per 1 juli 2024 het bulktransport van GMP-producten over van Stam Transport uit Waalwijk en verdicht daarmee zijn netwerk...