Clicky

maandag 29 april 2024 - 20:22 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartWinstalarm Lufthansa door stakingen

Winstalarm Lufthansa door stakingen

FRANKFURT – Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld, onder druk van een reeks stakingen van cabine- en grondpersoneel in een loonconflict. Ook heeft Lufthansa te maken gehad met stakingen van luchthavenbeveiligers waardoor veel vluchten geschrapt moesten worden.

Het concern, dat ook maatschappijen als Eurowings, Brussels Airlines, Swiss en Austrian Airlines bezit, denkt dat de aangepaste winst voor rente en belastingen dit jaar uitkomt op 2,2 miljard euro. Vorig jaar was dat nog bijna 2,7 miljard euro en Lufthansa had eerder voor dit jaar een vergelijkbaar resultaat voorspeld.

Volgens Lufthansa werd in het eerste kwartaal op operationele basis een verlies van 849 miljoen euro geleden. De stakingen hadden daarbij een impact van 350 miljoen euro. Voor het tweede kwartaal rekent het bedrijf op een impact op de winstgevendheid van nog eens 100 miljoen euro.

Inmiddels heeft Lufthansa loonakkoorden gesloten met vakbonden voor grond- en cabinepersoneel. Op de aandelenbeurs van Frankfurt is het aandeel Lufthansa dit jaar flink gedaald. Het concern komt naar verwachting op 30 april met volledige kwartaalcijfers.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Finnair staakt vluchten op Ests Tartu vanwege Russische gps-inmenging

HELSINKI - Finnair vliegt de komende maand niet op de stad Tartu in Estland, omdat Rusland storingen veroorzaakt in het gps-systeem. Dat maakt landen...