Clicky

maandag 27 mei 2024 - 01:53 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelVonk en Co neemt zeven nieuwe Atego's in gebruik

Vonk en Co neemt zeven nieuwe Atego’s in gebruik

TIEL – Internationaal transportbedrijf Vonk en Co BV heeft zeven nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. Het gaat om zeven gesloten bakwagens van het model Atego.

De nieuwe trucks vervangen zeven Atego’s die de witgoedtransporteur ruim 9 jaar in gebruik heeft gehad. Wagenparkbeheerder John van Hattem: “Wat goed is, mag goed blijven. In de afgelopen jaren deden de Atego’s prima diensten. Nu kunnen we met deze nieuwe serie weer minstens acht jaar vooruit.”

De trucks werden geleverd door de Mercedes-Benz Trucks-dealer Louwman.

De levering van 7 nieuwe exemplaren is onderdeel van een vervanging van in totaal dertien Atego’s die sinds 2015 meedraaien in de operatie van Vonk en Co. De ruime cabine, hoge betrouwbaarheid en prettige samenwerking met dealer Louwman gaven doorslag om weer voor de Atego te gaan.

Vonk en Co

De Atego is al 25 jaar in productie en die tijd steeds iets verbeterd en gemoderniseerd.
De nieuwe Atego’s worden vooral ingezet voor het transport van witgoed vanuit het distributiecentrum van Vonk en Co in Tiel en rijden dagelijks routes door heel Nederland.

Wagenparkbeheerder John van Hattem over zijn keuze voor de Atego: “Deze truck is door zijn formaat en soepele handling zeer geschikt voor het distributiewerk waar we hem voor inzetten. We zijn prima tevreden over de prestaties van onze Atego’s in de afgelopen jaren. In principe vervangen we alle trucks na acht jaar en deze serie heeft het ruim negen jaar goed gedaan. Nu is het tijd voor dertien vervangende Atego’s, waarvan we er zojuist zeven in gebruik hebben genomen. Ze zijn qua interieur en bediening nagenoeg gelijk aan de trucks die ze vervangen. Onze chauffeurs stappen dus in een nieuwe truck die ze al goed kennen.”

Alle Atego’s hebben, zoals dat kenmerkend is voor het wagenpark van Vonk en Co, een rode cabine met een zwarte bak achterop.

Ruimte om te slapen

Een van de voordelen van de Mercedes-Benz Atego is volgens John van Hattem de relatief grote cabine. Hier zegt hij over: “We hebben voor het distributiewerk ook trucks rondrijden van een ander merk. De Atego heeft ten opzichte van die wagens nét een streepje voor wat betreft de cabinegrootte. Er is meer ruimte voor het bed. Onze chauffeurs zijn hier blij mee. Immers: als ze een middagdutje willen doen, vinden ze achter de stoelen in de Atego een vrij riant bed om rond lunchtijd even in te liggen. Ook over de betrouwbaarheid van de Atego zijn we te spreken. We nemen de trucks dan ook af met servicecontract, waardoor we over de gehele levensduur zeker kunnen zijn van een perfecte technische staat van ons wagenpark. Daarbij is de samenwerking met onze dealer ook prettig: ze staan altijd voor ons klaar.”

Perfect voor distributiewerk

Vonk en Co bestelde de zeven nieuwe Atego’s bij Louwman. Nico Schipper is verkoper bij deze Mercedes-Benz Trucks-dealer. Over de nieuwe bestelling vertelt hij: “De Atego is een ijzersterke truck voor distributiewerk in het aanbod van Mercedes-Benz: al 25 jaar weet deze truck zich te onderscheiden. Hij is compact, praktisch en technisch zeer betrouwbaar. In de afgelopen jaren hebben we het concept van deze truck nagenoeg hetzelfde gehouden, maar telkens weer iets aangescherpt. Dat maakt deze truck tot een zekere, vertrouwde keuze. We zijn trots en blij dat een van de meest indrukwekkende transportbedrijven in onze regio voor deze vervanging weer zaken met ons wilde doen!”

Vonk en Co

Internationaal Transportbedrijf Vonk & Co BV uit Tiel is voornamelijk actief met het transport van witgoed. Het bedrijf verzorgt de nationale distributie voor bekende merken als Miele, Bosch, Siemens en Smeg. Daarbij valt te denken aan de bevoorrading van retailers en magazijnen. Ook homedelivery – het bezorgen én monteren van witgoed bij de eindklant – behoort tot de activiteiten van Vonk en Co.

Het bedrijf is ook een belangrijke speler op het gebied van warehousing en internationaal transport van witgoed. Dagelijks worden ruim meer dan 10.000 huishoudelijke apparaten vanuit Tiel door Nederland gedistribueerd. Anders gezegd: zo’n 70 procent van al het consumentenwitgoed in Nederland is ooit vervoerd met een truck van Vonk en Co BV.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...