Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 16:20 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMacron noemt Iraanse reactie op aanval op ambassade overdreven

Macron noemt Iraanse reactie op aanval op ambassade overdreven

PARIJS – De Franse president Emmanuel Macron noemt de Iraanse reactie op de Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Damascus “disproportioneel”. Iran vuurde zaterdag honderden raketten en drones af op Israël als vergelding voor de aanval op de ambassade van 1 april.

Iran stelt dat het vergeefs had aangeklopt bij de Veiligheidsraad en daarom zelf tot actie tegen Israël overging. Macron verwijt dat het land met de aanval een diepe crisis heeft veroorzaakt.

Macron zegt er alles aan te doen om te voorkomen dat de toestand in het Midden-Oosten verder escaleert. Hij werkt ook nog steeds aan het idee van een mogelijk wereldwijde “olympische wapenstilstand”. De Olympische Spelen zijn van 26 juli tot en met 11 augustus in Parijs. Het is de bedoeling dat die feestelijk van start gaan in het hart van Parijs, maar als er veiligheidsrisico’s zijn, verhuist de openingsceremonie volgens Macron mogelijk naar het Stade de France in de noordelijke voorstad Saint-Denis. Maar hij denkt niet dat dit ‘plan B’ nodig zal zijn.

De meeste Iraanse projectielen werden voor zover bekend al onderschept voordat ze het Israëlische luchtruim bereikten. Frankrijk heeft er naar eigen zeggen op verzoek van Jordanië ook een aantal onderschept boven dat land.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

AB Texel neemt GMP-bulktransport over van Stam Transport

OUDESCHILD - AB Texel neemt per 1 juli 2024 het bulktransport van GMP-producten over van Stam Transport uit Waalwijk en verdicht daarmee zijn netwerk...