Clicky

maandag 20 mei 2024 - 08:22 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël wil Iran prijs laten betalen 'op een gepast moment'

Israël wil Iran prijs laten betalen ‘op een gepast moment’

TEL AVIV – Volgens Benny Gantz, lid van het Israëlische oorlogskabinet, zal Israël “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast zijn”. Dat zei hij bij aanvang van het overleg van het oorlogskabinet over de Iraanse aanval op Israël in de nacht van zaterdag op zondag.

Gantz zei ook dat hij hoopt een regionale coalitie te kunnen vormen tegen Iran, dat hij beschreef als een “mondiaal probleem, een regionale uitdaging en een bedreiging voor Israël”.

Volgens Gantz heeft Israël tijdens de Iraanse aanval bewezen dat het een “anker van militaire en technologische kracht en van veiligheid in het Midden-Oosten” is. Israël slaagde erin zo goed als alle drones en raketten uit te schakelen voordat die schade konden toebrengen.

Het Witte Huis zet druk op Israël om niet terug te slaan na die Iraanse aanval. Dat was op zich al een vergeldingsaanval voor de dood van meerdere Iraanse generaals bij een aanval van Israël in Syrië.

De angst bestaat dat als Israël terugslaat, dat tot verdere escalatie leidt.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...