Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 22:49 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur filmt dodelijk ongeval op Duitse A60

Vrachtwagenchauffeur filmt dodelijk ongeval op Duitse A60

MAINZ – Bij een ernstig verkeersongeval in de buurt van het Duitse Mainz is donderdagavond een 73-jarige man om het leven gekomen. Een passerende vrachtwagenchauffeur filmde alles, meldt de Duitse politie.

Volgens de politie reed de man op de A60 toen hij van de weg raakte en tegen de vangrail botste. Van daaruit werd de auto over de weg terug geslingerd naar de midden geleiderail. Hulpverleners hebben de bewusteloze bestuurder uit zijn auto gehaald en hem gereanimeerd, maar konden na een tijdje alleen maar vaststellen dat de 73-jarige man was overleden.

Vrachtwagenchauffeur filmt dodelijk ongeval

Tijdens de hulpverlening van het ongeval troffen de hulpdiensten een vrachtwagenchauffeur aan die, ondanks dat er zwarte schermen waren geplaatst, het ongeval aan het filmen was terwijl hij langsreed. Volgens de politie kan hij een strafrechtelijke vervolging en een zware straf verwachten. Dat betekent dat hij volgens een politiewoordvoerder een boete of een gevangenisstraf van maximaal twee jaar kan krijgen.

Volgens de woordvoerder heeft de politie altijd last van dit soort sensatiezoekers. Het aantal mensen dat verkeersongevallen filmt, is de laatste tijd echter wel afgenomen.

In mei 2019 werd een filmende vrachtwagenchauffeur met zijn neus op de feiten gedrukt en moest hij met een agent mee om een dode vrachtwagenchauffeur te zien die zojuist om het leven was gekomen.

Het ongeval zorgde voor een lange file op de A60.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...