Clicky

maandag 20 mei 2024 - 11:29 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsChileense non (80) laat koffer met dode vriendin achter op straat

Chileense non (80) laat koffer met dode vriendin achter op straat

SANTIAGO – Een 80-jarige non heeft in de Chileense hoofdstad Santiago een koffer achtergelaten met daarin het stoffelijke overschot van een vriendin die een jaar geleden was overleden. De politie is een onderzoek gestart.

De koffer werd maandag gevonden. De politie vond de vrouw na het bestuderen van videobeelden. De non vertelde de politie dat zij samen met haar vriendin, ook een non, had afgesproken ook na hun dood samen te blijven. De vriendin stierf op 58-jarige leeftijd door ziekte.

De politie vermoedt niet dat er sprake is van kwade bedoelingen. “Er was een pact. De persoon stierf een jaar geleden en de ander hield haar sindsdien in een koffer om de genegenheid die ze voor haar had”, aldus een politiefunctionaris.

De Chileense non is niet opgepakt. Ze kan een straf krijgen omdat ze de autoriteiten niet op de hoogte heeft gesteld van het overlijden van haar vriendin, die daardoor niet kon worden begraven of gecremeerd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse...