Clicky

maandag 27 mei 2024 - 21:49 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsKayak-zanger en drummer Max Werner (70) overleden

Kayak-zanger en drummer Max Werner (70) overleden

DEN HAAG – Drummer en zanger Max Werner, vooral bekend van de band Kayak, is op 70-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de band woensdag bekendgemaakt op haar website en haar Facebookaccount.

“We kregen het droevige nieuws te horen dat Max overleden is”, schrijft de formatie. “Max was de eerste zanger van de band tot 1978 en in die hoedanigheid essentieel voor de sound van de groep. Later werd hij ook de drummer van de groep.”

Kayak werd in 1972 opgericht door Werner, pianist Ton Scherpenzeel, gitarist Johan Slager en drummer Pim Koopman. Als zanger was Werner te horen op de eerste vijf albums van de groep. Het grootste succes werd eind jaren zeventig behaald met het album Starlight Dancer. Daarna stopte Werner met zingen en werd hij drummer van de band.

De groep was niet actief tussen 1982 en 1999, maar daarna kwamen de muzikanten weer samen. Werner keerde toen ook terug als zanger, tot de samenwerking na een comebacktournee definitief werd beëindigd. Daarna maakte Werner nog vier soloalbums. Internationaal scoorde hij in 1981 een grote hit met het lied Rain in May, niet alleen in Europa maar ook in de VS.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS