Clicky

maandag 29 april 2024 - 22:35 uur
HomeOVERIG NIEUWSOvernames en FusiesCuratoren van failliete Van Hool kiezen voor bod van VDL en Schmitz...

Curatoren van failliete Van Hool kiezen voor bod van VDL en Schmitz Cargobull

BRUSSEL – De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen het failliete Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

Het bod dat de bedrijven uitbrachten nadat Van Hool maandag bankroet werd verklaard, is met alle betrokken partijen besproken en aanvaard. “De andere biedingen die de afgelopen dagen werden voorgelegd aan het college van curatoren werden uiteraard ook besproken met diezelfde stakeholders en uiteindelijk niet weerhouden”, aldus Van Hool.

VDL en Schmitz Cargobull leken in eerste instantie de enige gegadigden, maar dinsdag kwam naar buiten dat de Belgische zakenman Guido Dumarey samen met de Amerikaanse dealer van Van Hool-bussen, ABC, een concurrerend bod had gedaan. Hij beloofde meer banen te behouden.

Curator Jeroen Pinoy zegt dat de andere biedingen “niet significant beter” waren dan het bindende bod van VDL en Schmitz Cargobull. Hij ziet in de overname door de Nederlands/Duitse combinatie “de beste oplossing voor de tewerkstelling en een duurzame doorstart.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Finnair staakt vluchten op Ests Tartu vanwege Russische gps-inmenging

HELSINKI - Finnair vliegt de komende maand niet op de stad Tartu in Estland, omdat Rusland storingen veroorzaakt in het gps-systeem. Dat maakt landen...